kontor 637 x 87

 

Trods stigende frygt for tilbagefald blandt mange har de finansielle markeder haft et godt første halvår. Især set med danske øjne, hvor vi både har oplevet faldende renter og stigende aktier.

Der skrives om mulige bobler, men investorerne har i stor stil ignoreret dette og vi kan præsentere ganske gode afkast i flere afdelinger mellem 1,79% og helt op til 18,89%.

Vi har i årets første seks måneder opnået et resultat på 396,5 mio. kr. mod et resultat på 91,0 mio. kr. i samme periode sidste år. Resultatet
er sammensat af 247,1 mio. kr. i afkast for aktieafdelingerne og 149,4 mio. kr. i afkast på obligationer.

Det bedste afkast på aktier er opnået i afdeling Danmark med 18,89%, mens Højrentelande har givet det bedste obligationsafkast med 6,92%.

Det er fortsat centralbankerne, der er i fokus og markedsdeltagerne spekulerer i stor stil i, hvornår vi begynder at få rentestigninger fra deres side. Flere regioner har dog vist svagere økonomiske nøgletal, hvilket taler for, at rentestigningerne lader vente på sig.

Foreningens omkostninger falder fortsat om end tempoet er lidt langsommere i første halvår i år. Omkostningerne for hele foreningen er faldet fra 0,59% til 0,58% for første halvår til trods for at en større andel er placeret i aktier, som typisk har højere omkostninger.

Læs halvårsrapporten her

 

 

 

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev